Hem / Produkter / Kök / Steakkniv / Steak Knife Classic Presentask

Steak Knife Classic Presentask

Två exklusiva knivar som förgyller det dukade bordet.

 

En äkta Morakniv, tillverkad i Mora, Sverige.

Vår Steak-knife classic  har ett blad av kallvalsat rostfritt specialstål, ett stål av bästa kvalitet som efter härdning har en mycket god skärpebeständighet, en skärpa som man normalt inte finner hos rostfria stål och en hårdhet på 58 HRC. Knivbladet värmebehandlas för att få extrem styrka och seghet samt maximal egglivslängd. Det sker i en process som är en väl bevarad företagshemlighet. Skaftet är tillverkat av rödmålad björk.

 

Tradition och kvalitet.

Tanken kring en Morakniv är att det skall vara en brukskniv som är skön att använda och framför allt användbar för alla. Vi har gjort så små förändringar som möjligt för att slå vakt om knivens identitet och tradition. Kniven ser ut och känns som en riktig Morakniv.

 

Värda att vårda.

Vår Steak-knife Classic har ett rostfritt blad med eggslipning som kan brynas med ett fint Arkansasbryne. Droppa lite olja på stenens yta som kniven kan glida på. Bryning kan utföras antingen med små cirkulära rörelser eller längs med eggen vilket är lättare då vinklingen av bladet mot brynet enklare går att kontrollera. På så sätt minimerar du repor på bladet. Avsluta med att stryka bort rester av råegg mot läder eller grovt tyg. Diska aldrig kniven i maskin.

TRÄSKAFT
ROSTFRITT STÅL
För mer information om denna produkt klicka här

Två exklusiva knivar som förgyller det dukade bordet.


Bladtjocklek: 2mm
Bladlängd: 106mm
Totallängd: 205mm
Vikt netto: 0,1040

ANVÄNDNINGSOMRÅDEN

FÖRPACKNINGSALTERNATIV

2st ask: Artnr 12160
 

KONTAKT

Morakniv AB

Box 407, 792 27 MORA

Tel: +46-250 59 50 00
Fax: +46-250 59 50 01

SNABBLÄNKAR

Sök återförsäljare
Sök distributör
Våra produkter
Om Morakniv

VÅRA VARUMÄRKEN

Morakniv
Frosts
Kunglig Hovleverantör