Morakniv ger julgåva till Suicide Zero och Röda Korset

Med begreppet omtanke som en vital del i vår värdegrund, väljer Morakniv att inför årets julhögtid stödja såväl Röda Korset som Suicide Zero. De senaste åren har inneburit svåra prövningar för oss alla, både individuellt men också för samhället i stort. Det känns därför extra viktigt att stötta organisationer som engagerar sig i nödhjälp, stöd och tröst. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något för att världen ska bli lite bättre.

Header 2

Morakniv förnyar sin visuella identitet

Som en del i en pågående strategisk förnyelse lanserar Morakniv en ny visuell identitet. Plattformen är publik från och med den 8 december 2022 och har sin bas i att den röda färgen lyfts fram för att tydligare anspela på företagets historia. Ett manifest har också tagits fram för att värna arv och traditioner, vilket bland annat inkluderar en så kallad tagline formulerad som Quality takes no shortcuts (det finns inga genvägar till kvalitet).

Morakniv varslar personal

Som en följd av minskad efterfrågan och ett osäkert marknadsläge, kombinerat med ökade kostnader för energi och råmaterial, har företaget annonserat ett varsel som förväntas träda i kraft successivt under fjärde kvartalet. Onsdag den 12 oktober 2022 informerades all personal samt fackliga parter. Totalt berörs 25 kollektivanställda.

Morakniv varslar personal

Som en följd av minskad efterfrågan på Moraknivs produkter varslar företaget nu 24 personer. Varslet förväntas träda i kraft successivt under våren och sommaren.

Scout 7

Upptäck Äventyret med nya Morakniv Scout 39

Att vara ute har alltid varit inne. Naturupplevelser finns överallt, det gäller bara att veta vad man ska leta efter. Morakniv presenterar stolt en ny kollektion Scoutknivar som tar den lilla äventyraren ut på en upptäcktsfärd som ger minnen för hela livet. Säg hej till Morakniv Scout 39 (S) & Morakniv Scout 39 Safe (S), den ena med spets och den andra utan, för säkerhets skull.

Ladda mer...