Eldris LightDuty (S)

Nya Eldris LightDuty (S) är en pålitlig kniv för vardagens alla situationer. En liten och smidig kniv att förvara i fickan eller i verktygslådan.

Läs mer

Classic

Morakniv Classic knivarna är en sann historia. De är vår hyllning till den svenska hantverkstraditionen som vi varit en del av i över ett sekel.

Läs mer

Kansbol (S)

Rötterna i den långa traditionen av skandinaviskt friluftsliv gör Kansbol (S) till en pålitlig partner när vildmarken lockar. Vare sig det handlar om att splinta ved för brasan eller flå en älg, kommer den här flexibla modellen leverera.

Läs mer

Vår Historia

Knivar har tillverkats i trakterna runt Mora sedan 1600-talet. Grunden till dagens fabrik lades redan 1891 och har sedan dess tagit vårt lokala hantverk ut i världen. Våra knivmakare tillverkar fortfarande knivar för hand, precis som då.

Läs mer

Produkter

Vi har ett brett sortiment av olika knivar. Modeller med längre och kortare blad, större och mindre handtag, med olika stål och olika egenskaper. Gemensamt för alla våra knivar att de är utvecklade för att på bästa tänkbara sätt matcha sitt tilltänkta syfte.

Läs mer

Våra mest populära produkter

Våra ambassadörer

För att utveckla såväl företaget som våra produkter har vi alltid jobbat i nära samarbeten med representanter från de verkligheter våra knivar finns i. Vi har länge jobbat med olika ambassadörer, människor som dagligen använder våra produkter och brinner för sina respektive intresseområden.

Läs mer