Chris Gregory

Det slår bokstavligt talat gnistor om Chris Gregory. Som hovslagare jobbar han ofta vid städet för att forma hästskon, innan det är dags att sätta den på plats på hoven. Sedan mitten av 80-talet är han professionell hovslagare och har tilldelats ett flertal internationella utmärkelser och priser för sitt arbete.

Tillsammans med sin fru driver han också den välrenommerade Heartland Horseshoe School, där de under intensiva och hårda kurser lär ut hovslagarens hantverk. För ett hantverk är just vad det är, både att kunna handskas med hammaren vid städet och att veta hur hovkniven används på rätt sätt när hästen väl ska skos. Chris är på så sätt en sann hantverkare.

Chris Gregory Collection

För Morakniv Frosts har Chris tagit fram en serie exklusiva hovknivar. Hans långa kunskap om vilka egenskaper som krävs av en riktigt bra hovkniv har varit ovärderlig i arbetet och resultatet är både vackert och ändamålsenligt – en perfekt mix av form och funktion helt enkelt.

Hovknivarna i Chris Gregory Collection har exklusiva handtag av oljad ek för att den ska ligga riktigt bra i handen. Bladen är av rostfritt stål och där har vi på Morakniv sett till att de håller högsta tänkbara kvalitet. Serien består av fyra olika modeller i både längre och kortare variant, så att det alltid finns en optimal kniv till hands.

Förutom de olika modellerna i sig går varje kniv att använda som både höger- och vänsterhänt. Här har med andra ord varje hovslagare alla möjligheter att hitta sitt nya favoritverktyg.