elle hero

Elle Nikishkova

Elle Nikishkova är en passionerad utomhuskock med fokus på öppen eld med lokala och hållbara ingredienser. Hon undervisar matlagningstekniker utomhus i olika miljöer och genom sina kunskaper om vilda ätliga växter, svamp och kryddor från när och fjärran tillför hon nya nivåer till sina workshops och utomhusevenemang.

Som född i Ukraina under Sovjetunionen lärde sig Elle grunderna i matlagningen av sin mor och mormor. Intresset för mat växte snart ihop med hennes passion för äventyr och resande, vilket gav uttryck i utomhusmatlagning. När hon senare gav sig ut på en jorden runt-resa och stannade till i den guatemaliska djungeln öppnade hon en restaurang. Efter det visste hon att utomhusmatlagning alltid skulle vara en del i hennes liv.

Även om hon sedan tidigare har en magisterexamen i diplomati och ett stort intresse för att arbeta med internationell politik bestämde hon sig för att byta kurs i sitt yrkesliv. Med mottot att leva och njuta av livet varje dag inspirerar hon dagligen sin publik via instagram. Idag inspirerar hon och undervisar den svenska allmänheten om mat och utomhusmatlagning genom nationell tv, kurser, workshops och utomhusevenemang.

Upptäck mer

 

  Instagram

  Facebook

www.ellesutemat.se