Gordon Dedman

Gordon Dedman är grundaren av Bushcraft Survival Australia (BSA), en överlevnadsskola som fokuserar på att lära ut äkta moderna och traditionella livskompetenser genom noggrant utformade utbildningskurser.

Gordon är en före detta medlem av den australiensiska arméns första-regemente och är för närvarande en överlevnadsinstruktör i den australiska arméns NORFORCE, en australisk regionalstyrningsövervakningsenhet. NORFORCE genomför patruller i avlägsna områden i norra Australien och arbetar tillsammans med ursprungsinvånare. Gordon har flera certifierade överlevnads- och bushcraftkurser på skolor över hela världen som drivs av Paul Kirtley, Ray Mears, Dave Canterbury, Lofty Wiseman och Bob Cooper bakom sig.

Han arbetar också säsongsvis som en utomhusguide i det australiensiska Nordterritoriet och tar med äventyrare på campingexpeditioner till nationalparken Kakadu och Arnhem land.

Fördelarna med bushcraft

“Jag strävar efter bushcraft som för oss närmare den naturliga världen och öppnar ögonen för att se att vi är en del av jorden, inte separeras från den. Vi har så mycket att lära av inhemska kulturer runt om i världen som har känt denna anknytning till landet i tusentals år. Tyvärr lever vi i en ytlig, materialistisk värld där förmågan och kunskaperna i våra inhemska kulturer går förlorade och förtäras av det moderna samhället. Strävan efter bushcraft och alla dess olika områden gör det möjligt för oss att begränsa vårt förtroende för utrustning och återansluta till naturen och få kunskap om den naturliga världen runt oss.”

– Gordon Dedman

Upptäck mer

 

  Facebook

  Instagram

  Youtube