Kieran Creevy

Kieran är en expeditions- och privatkock samt internationell bergsledare med mer än 20 års erfarenhet av matlagning som ledare i många olika terränger, klimat och länder runtom i världen.

Han har bland annat lagat en 6-rätters smakmiddag med matchande viner från ett basecamp-tält, förberett hemgjord pumpa och salvia-gnocchi med vildsvinsragu vid ett snöläger i de italienska Alperna och serverat renkött med rökta rödbetor och tallnålssalt i Arktis.

Utomhusmatlagning över hela världen

Att lära sig laga mat av sin far medan han fortfarande var i skolan visade sig vara en värdefull färdighet när han tog sig till skog och mark.

Efter att först ha kvalificerat sig som en bergsledare, följt av att ta steget till att bli en internationell bergsledare, tog Kieran upp en mängd rätter och matlagningstekniker för att lägga till sin repertoar när han arbetade utomlands som instruktör, vandringsguide och expeditionskock.

Från Nordafrikanska tajiner, mechoui, ful medames, shakshouka till Mellanösterns pilfas, sallader, pides, dolmas, shawarma via Andernas ceviches, asados, curantos och Himalayas curry, dhals, momos, parathas, pickles och chutneys.

Kunskap som drivkraft

Det var emellertid först efter ett antal år senare på en skidtur-expedition i Finlands Arktis med en annan bergsinstruktör som det verkliga uppvaknandet skedde. När han bjöd på kryddad fisksoppa, rotgrönsakssallad och en risotto i thailändsk stil föreslog den andra instruktören att han skulle kunna lära andra studenter och instruktörer hur man lagar mat i bergen.

Sedan dess har Kieran utvecklat utomhusrecept för enskilda kunder, företag och äventyrslystna. Han har lagat 7-rätters provmenyer för personer i alpstugor såväl som i privata hem och genomfört workshops för flera större varumärken och festivaler.

Upptäck mer

 

  Twitter

  Instagram

www.kierancreevy.com