English Mitt konto
Meny Stäng
Kyckling på grillen
Grillproffset tipsar
Andreas tipsar: Håll koll på kycklingens temperatur

Andreas Adolfsson, Pitmaster i Team VxO BBQ, tipsar om hur du grillar den perfekta kycklingen.

Vad är utmaningen med att grilla kyckling?

”Innertemperaturen är A och O när du grillar kyckling. Varje detalj kan variera för när den är klar.”

Bästa tipset/tipsen för att lyckas?

”Köp en bra termometer och tänk på att kyckling ofta tar lite längre tid än man tror.”

Vilket är ditt favoritrecept med kyckling?

”Helgrillad antingen på Rotisseri alternativt en Beer Can alltså där du sätter kycklingen på en ölburk. Oavsett vad så får den rikligt med rub och gärna ett smaksatt smör under skinnet.”

Välj rätt grill
Hitta rätt i grilldjungeln med hjälp av proffsens bästa tips.
Läs mer
Pannkakor på grillen
ALLT går att grilla, så även pannkakor. Här finns tips och recept.
Läs mer
Grilla med stil
Knivar för grill och kök
Lyckas vid grillen
Proffsets fem bästa tips

Andreas Adolfsson är Pitmaster i Team VxO BBQ och listar de fem viktigaste punkterna för att lyckas vid grillen.

1. Termometern

Införskaffa en bra termometer, innertemperatur är viktigt oavsett vad du grillar.

2. Tiden

Stressa inte fram resultat vid grillen.

3. Experimenten

Våga ta ut svängarna, experimentera och prova nya saker.

4. Kryddningen

Krydda mer än du brukar, mycket av kryddan försvinner i lågorna.

5. Grillen

Satsa på en bra grill med lock.

Hittade du inte vad du letade efter?
Hjälp oss att bli ännu bättre
Tack för att du delar dina tankar!
Kontakt
Information
Våra produkter
Sociala medier
Kyckling på grillen