English Mitt konto
Meny Stäng
Välj rätt grill
Grillproffset tipsar
Andreas tipsar: Välj grill efter hur du grillar

Andreas Adolfsson, Pitmaster i Team VxO BBQ visar vägen i grilldjungeln.

Vilken slags grill använder du?

”Vi använder oss av BroilKing KEG, En pålitlig pjäs som behåller värmen inne i grillen vilket gör att den inte förbrukar så mycket kol vilket också gör att vi kan köra länge utan att fylla på med mer kol. Jag har självklart ett par andra grillar hemma också men mitt första val är min KEG. KEG är tillverkad i dubbla isolerade stålkammare och har samma egenskaper som en kreamikgrill men inte lika ömtålig. Dessutom är den trots sin vikt lätt att flytta runt och tål väderomslag vilket gör det perfekt som året runt grill.”

Vad är egentligen skillnaden mellan gas/gasol och kol?

”Den ständiga frågan ska man ha gasol eller kolgrill… Här finns inget rätt eller fel så JA det ska man! Känner man någon skillnad på smaken, nej det gör man inte om man ska använda den i hemma miljö. Gasol är snabbt det enkelt och helt perfekt för att hinna med vardagsgrillningen. Kolgrillen tycker jag är lite mer Rock ´n Roll visst det tar kanske lite längre tid och är lite mer finnes för att få till rätt temp men i min värld är det lite av grejen med att just grilla. När du lärt känna din kolgrill kommer du hitta temperaturer lika snabbt på den som på en gasolgrill.”

Vilka är dina bästa tips för grillning med gasol respektive kol?

”Oavsett vilken typ av grill du använder så stressa inte fram ditt resultat. Använd bra råvaror och förbered maten i god tid innan du ställer dig framför grillen. För mig är grillningen socialt och det är ofta som gästerna står och hänger vid grillen.”

Hur ska jag tänka rent generellt när jag ska välja grill?

”Tänk inte bara på ” i år” utan tänk långsiktigt det kommer löna sig med tiden. Köper du en grill för 199kr så kommer du behöva köpa en eller 2 sådana varje år. Titta runt vad det finns för utbud och fundera igenom vad du är för typ av grillare. Om du precis som jag grillar året runt eller grillar du bara under semestern. Oavsett vad du kommer fram till så tycker jag att du ska satsa på en grill du har nytta av i många år fram över. Satsa på välkända märken och kvalité så får du ut mer av ditt grillande. Personligen tycker jag att du ska satsa på en grill med lock och som har en rejäl grillyta.”

Grilla med stil
Knivar för grill och kök
Lyckas vid grillen
Proffsets fem bästa tips

Andreas Adolfsson är Pitmaster i Team VxO BBQ och listar de fem viktigaste punkterna för att lyckas vid grillen.

1. Termometern

Införskaffa en bra termometer, innertemperatur är viktigt oavsett vad du grillar.

2. Tiden

Stressa inte fram resultat vid grillen.

3. Experimenten

Våga ta ut svängarna, experimentera och prova nya saker.

4. Kryddningen

Krydda mer än du brukar, mycket av kryddan försvinner i lågorna.

5. Grillen

Satsa på en bra grill med lock.

Kontakt
Information
Våra produkter
Sociala medier
Välj rätt grill