Bli en knivmakare!

Vi vet att det är många som har en speciell relation till sina favoritknivar. En kniv är ett grundläggande redskap som ger dig en känsla av frihet, precis som den alltid gjort sedan människan formade den första kniven.

Att tillverka en egen kniv kan därför vara ett väldigt roligt projekt, du kan göra en kniv till vilket önskvärt ändamål som helst och designa den precis som du vill. En kniv består av ett blad och ett skaft. Skaftmaterialet kan variera, det kan vara i trä, ben, horn eller något annat hållfast alternativ. Bladet kan du smida själv eller så använder du färdiga blad som kan monteras fast i skaftet.

Färdiga blad

I vår knivfabrik i Mora gör vi inte bara färdiga hela knivar utan även färdiga blad så att du kan skapa egna knivar. De olika modellerna är härdade, slipade och redo för dina nya knivprojekt. Du kan till och med välja mellan olika ståltyper, rostfritt stål, kolstål eller laminatstål. Bara fantasin sätter gränserna!

Utforska alla våra knivblad och läs mer om vilken ståltyp som passar dig bäst. Nu ligger fortsättningen i dina händer. Lycka till!

Blad och andra tillbehör