Morakniv Junior Management Team

Vi tror att skola och näringsliv behöver arbeta tätare tillsammans för att vara bättre rustade att ta sig an morgondagens utmaningar. Praktisk erfarenhet från bolagsstyrning hjälper studenter att få ut mer av sin utbildning. Företag kan å andra sidan få en injektion av den senaste forskningen och bättre förstå nästa generation av medarbetare, affärspartners och intressenter. En modell för att uppnå detta är att tillsätta en skuggledningsgrupp av studenter, ett koncept vi valt att kalla Junior Management Team (JMT).

Nyheter

Junior Management Team 2022

Junior Chief Executive Officer

Jag är en driven och ambitiös kulla från Gagnef. Idag studerar jag på ekonomprogrammet vid Högskolan Dalarna och engagerar mig i flertal styrelser som berör viktiga samhällsfrågor. Jag är en kvinna med många bollar i luften, som ständigt vill utvecklas både som person och i min karriär. Mitt mål med programmet är att därför att utvecklas samt att ta Morakniv till en ny nivå och fortsatt sätta Mora, Dalarna och Sverige på världskartan.

Elina Sandin, Junior CEO

Junior Chief People and Sustainability Officer

Mitt namn är Mika Björkman och är en nyfiken och engagerad student från Jönköping, med fokus på förändringsledning och utveckling inom hållbarhet. Jag studerar hållbar affärsutveckling och företagsekonomi vid Jönköping International Business School – en utbildning som tagits fram för att fylla de kunskapsgap som finns om hållbara processer inom näringslivet. Med detta i ryggsäcken ser jag fram emot att bidra med nya insikter och perspektiv gällande hållbar affärsutveckling och kommunikation på Morakniv. Jag ser fram emot en lärorik tid, och framför allt att få vara med och utveckla Morakniv för framtiden!

Mika Björkman, Junior CPSO

Junior Chief Financial Officer

Jag heter Alexandra Plars och kommer ifrån Mora och studerar just nu 4:e året på civilingenjör Industriell ekonomi på Örebro universitet. Utbildningen är en klassisk civilingenjörsutbildning men med en starkare prägel av ekonomi och produktionsteknik vilket ger mig förståelse för helheten bortom den rena tekniken. Hand i hand med ett intresse för att lösa problem och analysera olika lösningar, vilket jag nu får tillämpa i praktiken som CFO i junior management teamet.

Alexandra Plars, Junior CFO

Junior Chief Commercial Officer

Mitt namn är Erik Nevhagen och jag är uppväxt på Näset strax utanför Göteborg. Just nu studerar jag sista våren på min kandidatutbildning, Business Management & Economics på De Montfort University i Storbritannien. Jag är en glad och positiv person som gillar att utmana sig sjäv och trivs i ett högt tempo. Mina förhoppningar är att jag genom hårt arbete och målmedvetenhet kan bidra till att utveckla och förbättra resultat samt verksamhet i min roll som junior CCO.

Erik Nevhagen, Junior CCO

Junior Chief Operating Officer

Mitt namn är Gustav Malmsten och jag läser just nu Civilingenjörsprogrammet i Teknisk fysik vid Uppsala Universitet. Jag är uppvuxen i Mora där jag har spenderat en stor del av mitt liv med olika former av idrott, framförallt i skidspåren runt Hemus och på olika fotbollsplaner. Utöver idrott så drivs jag av att förstå omvärlden, både socialt och naturvetenskapligt. Jag hoppas att som Junior COO kunna bidra med min analytiska förmåga till utvecklandet av framtidens produktion.

Gustav Malmsten, Junior COO

Junior Supply Chain Manager

Jag heter Mathilda Björn och jag är uppväxt i en liten by mellan Norberg och Hedemora i södra Dalarna. För tillfället studerar jag en master i internationell logistik och supply chain management från handelshögskolan i Jönköping. Som student hoppas jag på att komma in se på processer med nya ögon, samt att applicera de strategiska och analytiska kunskaper jag fått lära mig under mina år som student inom supply chain management.

Mathilda Björn, Junior SCM

Bakre rad fr.v. Johan Burtus, CEO. Thomas Holmgren, COO. Erik Nevhagen, Junior CCO. Gustav Malmsten, Junior COO. Erik Eriksson, CFO. Mats Östling, SCM. Främre rad fr.v. Marit Sandgren, CPSO. Alexandra Plars, Junior CFO. Ulrika Kagevik, CCO. Elina Sandin, Junior CEO. Mathilda Björn, Junior SCM. 

Hur fungerar konceptet JMT?

Det är en stor omställning, ofta förknippat med flera utmaningar, att byta miljö från skolans värld till näringslivet. Hos oss på Morakniv får du möjlighet att praktisera ditt lärande samtidigt som du coachas av olika medlemmar i företagets ledningsgrupp. Det ger möjlighet till insyn och förståelse på ett sätt som kan vara svårt att tillgodogöra sig på annat sätt.

JMT-programmet löper under ett kalenderår och innehåller ett antal aktiviteter och interaktioner. Du kommer också att få hjälp att vidareutveckla ditt CV och din närvaro på LinkedIn. Du kommer bland annat att delta på ledningsgruppsmöten, delta i workshops kring vårt strategiska arbete samt vara med och utveckla vår verksamhet.

Tillsammans med dina juniora ledningskollegor kommer du att få leda och genomföra ett eget ledningsgruppsmöte, arbeta med samt presentera ett case. Du blir också verksam i processen att rekrytera nästa grupp juniora ledningsgruppsmedlemmar. JMT-året innehåller också en del andra överraskningar som väntar längs vägen.

JMT FAQ

Nej, för dig som student finns inga kostnader associerat med programmet. Morakniv ersätter alla utlägg, t.ex. för resor och uppehälle.

Nej, vi ersätter inte arbetet med monetära medel. Däremot får du kostnadsfri coaching, nya insikter, nya kunskaper, ett större nätverk, ett coolare CV samt erfarenheter och upplevelser som skolans värld normalt sett inte kan erbjuda.

Självklart! Om pilotprojektet 2022 faller väl ut och vi väljer att genomföra ett nytt program 2023, och du fortfarande är eftergymnasial student vid den tidpunkten, är du varmt välkommen att söka.

Vi vill inkludera dig och övriga JMT-kollegor i vårt strategiska och operativa arbete kring styrning och utveckling av verksamheten. I den processen uppstår frågeställningar av vitt skilda karaktärer där vi gärna ser att du bidrar med egna erfarenheter, kunskaper från dina studier och applicerar den senaste forskningen på området.

Vi förstår att du har studier att sköta, något som såklart är högsta prioritet. Under JMT-året förekommer ungefär en handfull träffar, fysiskt eller digitalt, där den seniora och juniora ledningsgruppen arbetar tillsammans. Ibland medverkar också företagets styrelse. Mellan träffarna behöver du och dina JMT-kollegor avsätta tid för att arbeta med ett case, något som introduceras under programmets inledning. Du kan också, i mån av tid, träffa din personliga seniora ledningsgruppsmedlem för att diskutera specifika frågor inom ert gemensamma och specifika område. Det är vår målsättning att så tidigt som möjligt gemensamt fastställa datum för möten och workshops.