Language English User My Account Emblem
Meny Stäng

Bladryggen

Lär dig mer om din kniv
Hur ser ryggen på din kniv ut?

Våra knivar har en av tre olika bladryggar beroende på vilken modell det handlar om och hur den är tänkt att användas. Om du funderar över varför din kniv ser ut som den gör och vill lära dig mer om våra knivar har du hamnat helt rätt!

Oslipad, men polerad bladrygg
På den här bilden syns ett polerat 2,0 mm tjockt blad med oslipad bladrygg. Den här varianten återfinns till exempel på våra bygg- och hantverksknivar där främsta fokus ligger på en vass och hållbar egg tillsammans med ett stadigt handtag. Dessa egenskaper har alltså högsta prioritet, vilket gör att lika stor vikt inte läggs vid bladryggens slipning. Dessa knivar, med oslipad rygg, är inte anpassade för användning med tändstål.
Slipad och polerad bladrygg
Här har vi en kniv med både slipad och polerad bladrygg, 2,5 mm tjockt. Den här typen av blad finns på flera av våra outdoor-modeller och just det här specifika bladet finns på vår Companion av rostfritt stål. Dessa knivar, med oslipad rygg, är inte anpassade för användning med tändstål.
Slipad, men inte polerad bladrygg
På den här bilden syns ett 3,2 mm tjockt knivblad från modellen Bushcraft Orange - med slipad bladrygg. Bladet har inte polerats och ryggens kanter är skarpa, vilket gör den här typen av knivar utmärka att använda tillsammans med tändstål.
Kontakt
Information
Våra produkter
Sociala medier
Bladryggen