Frosts – knivar för proffs

Vi har en lång tradition av att tillverka kvalitetsknivar för professionella yrkesanvändare. Inte minst förser vi stora delar av livsmedelsindustrin med knivar speciellt anpassade för specifika ändamål. Det här sortimentet samsas under vårt varumärke Frosts.

Här finns knivar för slakterier, charkuterier och andra arbetsplatser som ställer höga krav på både material och kvalitet. Många yrkesområden kräver utrustning med unika egenskaper, för en viss funktion i arbetet. Där kommer vi in. Med knivar som blir en del av dig och ditt yrke.

Skärpa som håller

Det noggrant utvalda stålet gör att våra knivar kan slipas till en närmast extrem skärpa – en skärpa som dessutom håller under lång tid. Det senare är inte minst viktigt för dig som har långa arbetsdagar med kniven i hand. Att upprepade gånger behöva avbryta arbetet för att återskärpa kniven tar både kraft, tid och fokus. Vi gör knivar som levererar under lång tid.

En förlängning av dig

Skaften är ergonomiskt utformade – återigen med hänsyn till långa arbetsdagar. För att kniven ska bli en naturlig förlängning av armen, för att arbetet ska kunna utföras med den precision och känsla som krävs, krävs också ett skaft som ser till att kniven ligger på bästa tänkbara sätt i handen. Det i sin tur gör att du kan arbeta med kraft och kontroll, för att även minska risken för arbets- och förslitningsskador.

Frosts sortiment

Du som använder våra livsmedelsknivar ska känna att din kniv är utvecklad just för dig. Du ska känna sig trygg i att kniven håller hög kvalitet under lång tid och är behaglig att jobba med. Båda dessa tidsaspekter – din känsla och knivens livslängd – gör att våra knivar håller i längden.