Frosts – knivar för proffs
Frosts – knivar för proffs
Vi har en lång tradition av att tillverka kvalitetsknivar för professionella yrkesanvändare. Inte minst förser vi stora delar av livsmedelsindustrin med knivar speciellt anpassade för specifika ändamål. Det här sortimentet samsas under vårt varumärke Frosts.
Här finns knivar för slakterier, charkuterier och andra arbetsplatser som ställer höga krav på både material och kvalitet. Många yrkesområden kräver utrustning med unika egenskaper, för en viss funktion i arbetet. Där kommer vi in. Med knivar som blir en del av dig och ditt yrke.
Vi har en lång tradition av att tillverka kvalitetsknivar för professionella yrkesanvändare. Inte minst förser vi stora delar av livsmedelsindustrin med knivar speciellt anpassade för specifika ändamål. Det här sortimentet samsas under vårt varumärke Frosts.
Här finns knivar för slakterier, charkuterier och andra arbetsplatser som ställer höga krav på både material och kvalitet. Många yrkesområden kräver utrustning med unika egenskaper, för en viss funktion i arbetet. Där kommer vi in. Med knivar som blir en del av dig och ditt yrke.
Skärpa som håller
Skärpa som håller
Det noggrant utvalda stålet gör att våra knivar kan slipas till en närmast extrem skärpa – en skärpa som dessutom håller under lång tid. Det senare är inte minst viktigt för dig som har långa arbetsdagar med kniven i hand. Att upprepade gånger behöva avbryta arbetet för att återskärpa kniven tar både kraft, tid och fokus. Vi gör knivar som levererar under lång tid.
Det noggrant utvalda stålet gör att våra knivar kan slipas till en närmast extrem skärpa – en skärpa som dessutom håller under lång tid. Det senare är inte minst viktigt för dig som har långa arbetsdagar med kniven i hand. Att upprepade gånger behöva avbryta arbetet för att återskärpa kniven tar både kraft, tid och fokus. Vi gör knivar som levererar under lång tid.
En förlängning av dig
En förlängning av dig
Skaften är ergonomiskt utformade – återigen med hänsyn till långa arbetsdagar. För att kniven ska bli en naturlig förlängning av armen, för att arbetet ska kunna utföras med den precision och känsla som krävs, krävs också ett skaft som ser till att kniven ligger på bästa tänkbara sätt i handen. Det i sin tur gör att du kan arbeta med kraft och kontroll, för att även minska risken för arbets- och förslitningsskador.
Skaften är ergonomiskt utformade – återigen med hänsyn till långa arbetsdagar. För att kniven ska bli en naturlig förlängning av armen, för att arbetet ska kunna utföras med den precision och känsla som krävs, krävs också ett skaft som ser till att kniven ligger på bästa tänkbara sätt i handen. Det i sin tur gör att du kan arbeta med kraft och kontroll, för att även minska risken för arbets- och förslitningsskador.
Frosts sortiment
Frosts sortiment
Du som använder våra livsmedelsknivar ska känna att din kniv är utvecklad just för dig. Du ska känna sig trygg i att kniven håller hög kvalitet under lång tid och är behaglig att jobba med. Båda dessa tidsaspekter – din känsla och knivens livslängd – gör att våra knivar håller i längden.
Du som använder våra livsmedelsknivar ska känna att din kniv är utvecklad just för dig. Du ska känna sig trygg i att kniven håller hög kvalitet under lång tid och är behaglig att jobba med. Båda dessa tidsaspekter – din känsla och knivens livslängd – gör att våra knivar håller i längden.
Frosts G1
Skaft med fingergrepp av polyamid och microblästrad struktur för bästa friktion.
Frosts P
Skaft av polypropen med microblästrad struktur för bästa friktion. För ytterligare friktion är skaften förstärkta med glasfiber.
Frosts PAM
Skaft av polyamid med microblästrad struktur för bästa friktion. Bladen på dessa knivar är något kortare, och är särskilt lämpade för att hantera fågel.
Frosts PG
Dubbelgjutet gummigrepp med etsad struktur, lämpligt för våta miljöer.
Frosts UG
Skaft av polyamid med microblästrad struktur för bästa friktion. Rekommenderade för lamm- och fläskhantering.