Language English User My Account Emblem
Meny Stäng

Angeliqa Mejstedt

"Den finaste gåvan"
Angeliqas berättelse

”Den finaste gåvan jag någonsin skulle kunna tänka mig. Nytt liv till min mormors Morakniv.

Inga ord är tillräckliga. Roger Olsson från Östersund har restaurerat min mormors morakniv. Emelie på Morakniv har hjälpt mig tidsbestämma den till någonstans runt 40-50-talet och hon berättar att det är en Jaktdolk nr 15 från Hallin & CO. Själv minns jag kniven som ett av de viktigaste verktygen för att tälja träbåtar.

En sen vardagskväll i slutet av oktober hittade jag av misstag den gamla rostiga kniven gömd bland massa verktyg längst in i städskåpet. Kniven var både rostig, slö och full av målarfärg. Jag lade upp en bild av den illa tilltygade kniven på Instagram för att höra om någon visste om det gick att göra något av den eller om den var pensionerad för gott. Då fick jag tips efter tips om överlevnads- och vildmarksexperten Roger i Östersund som specialiserat sig på knivar och andra skarpa saker. Jag skickade kniven på posten och efter några veckor kom det hem en blankpolerad kniv, skarp och i nyskick men med alla speciella detaljer bevarade.

Nu kommer kniven kunna följa med på många äventyr till och förhoppningsvis kan många generationer till tälja sina egna träbåtar. Det här minnet betyder otroligt mycket för mig för nu kan mormor fortsätta vara med på mina äventyr i skogen.”

Har du en historia?

Vi är övertygade om att det finns en historia bakom varje kniv och vi vill mer än gärna höra just din.

"Den finaste gåvan någonsin"
"I isoleringen hittade han en kvarglömd Morakniv"
Kontakt
Information
Våra produkter
Sociala medier
Angeliqa Mejstedt