English Mitt konto
Meny Stäng
Morakniv Adventure
Sharing the skills of Bushcraft, Outdoor and Sloyd
Äventyret är fulltecknat!

Vilket tryck! Det sa bara svisch så var samtliga platser uppbokade.

Hann du inte få en plats? Håll utkik efter eventuella restplatser eller håll tummarna för att äventyret återkommer 2018.

18-21 maj kör vi!

VAD ÄR MORAKNIV ADVENTURE?
Morakniv Adventure är ett unikt äventyr som kombinerar det bästa av tre olika världar: slöjd, bushcraft och outdoor. Vi spenderar fyra dagar tillsammans ute i naturen, samtidigt som vi våra experter lär oss många nya saker: Dave Canterbury, Johan Skullman, Dave Canterbury, Jögge Sundqvist och Beth Moen.

VAD FÅR JAG?
Under fyra dagar får du vara med om en upplevelse utöver det vanliga i de djupa dalaskogarna. Vi inleder äventyret med en spännande fabriksvisning hos Morakniv innan vi ger oss ut till vårt Adventure Base Camp för att slå läger. Därefter tar äventyret vid på riktigt: kommande dagar spenderar du tillsammans med våra ambassadörer och nya vänner från hela världen. Du deltar i workshops där du lär dig alltifrån att tälja din egen sked till hur du bäst överlever i naturen. Vi ser till att all mat finns nära till hands – även om du inför vissa måltider kan få sätta dina matlagningskunskaper på prov.

VAD KRÄVS AV MIG?
Du tar med dig din egen utrustning och sover i tält i den ljusa vårnatten. Morakniv Adventure är öppet för alla, oavsett om du är nyfiken på friluftslivet eller är en van utomhusentusiast. Vi rekommenderar en viss grundfysik, men Morakniv Adventure innefattar inga större fysiska ansträngningar. Du tar dig till och från Mora. Läs gärna mer i vårt detaljerade PM.

VAD INGÅR?
I anmälningsavgiften ingår tre stycken knivar: en Eldris Neck knife kit, en Bushcraft Survival Black samt en Slöjdkniv 120. All mat och dryck är inkluderad: tre middagar, två luncher och tre frukostar.

Detaljerat PM
Läs mer om upplägget!
Läs mer
Häng med på ett oförglömligt äventyr
Träffa våra ambassadörer
Lär dig mer!

Delta i olika workshops och aktiviteter tillsammans med våra ambassadörer.

Dave Canterbury

Är den amerikanska bushcraftlegenden med än 20 års erfarenhet av utomhus- och överlevnadsteknik. Han är dessutom bästsäljande författare och grundare till den populära Pathfinder School, där han lär ut grundläggande kunskaper som är ovärderliga att ha om du plötsligt befinner dig ensam i naturen.

Bushcraft
Outdoor
Johan Skullman

Är den före detta yrkesmilitären som har upplevt och arbetat i de flesta utomhusmiljöer. Fjäll, vatten, skog eller jungel - oberoende terrängen har han alltid något knep eller trick som underlättar framfarten. Hans långa erfarenhet gör honom till en guldgruva av kunskap för äventyrare.

Jögge Sundqvist

Är slöjdaren och träslöjdskonstnären som gjort sig känd för sina maffiga utsmyckningar och vackra snidade föremål. Han mejslar fram pallar, stolar, knivar, skåp, skedar och tråg, tavletter, skulpturer och ordtavlor. Inte minst har hans slöjdshow "Rhytm and slöjd" fått stor uppmärksamhet, en föreställning om "trä, svett och spånor".

Slöjd
Slöjd
Beth Moen

Är mest känd är för sina vackra snidade skålar, som ofta är riktigt stora och maffiga. Hon har jobbat med händerna i över 35 år och är utbildad inom både slöjd och möbelsnickeri. Dessutom för hon sina djupa kunskaper vidare som huvudlärare i trä vid Sätergläntans folkhögskola och som eftertraktade kursledare över på workshops över hela världen.

Läs mer om knivarna du får!
Fullt utrustad för äventyret
När du anländer till Mora får du en Eldris Neck knife kit, en Bushcraft Black och en Slöjdkniv 120.
Hittade du inte vad du letade efter?
Hjälp oss att bli ännu bättre
Tack för att du delar dina tankar!
Kontakt
Information
Våra produkter
Sociala medier