Nya knivserien Frosts® RMH: Största nyheten från Morakniv för livsmedelsindustrin på två decennier

blommor kniv slida3 some e1685956943105

Morakniv lanserar ”Kungakniven” i begränsad utgåva

I år uppmärksammar Morakniv att H.M. Kung Carl XVI Gustaf firar 50 år som regent samt att Sverige därutöver har 500 år av självstyre. Morakniv har en mångårig historia av att vara kunglig hovleverantör, vilket är en hedersutnämning som tilldelas företag som bevis på att företagets produkter eller tjänster är uppskattade av någon medlem av Kungl. Familjen.

1

Kungliga Zornknivar

Trots försök att lokalisera den inom Kungliga Hovet, organisationen som bistår Sveriges statschef och kungafamilj, finns inte kniven i deras privata samling. Medan kniven är registrerad som en gåva till kungen och klassificerad som privat för kungen, förblir var detta mästerverk befinner sig ett mysterium.

Morakniv lanserar besparings- och effektiviseringsprogram

I en tid av ett mycket osäkert marknadsläge och en relativt låg orderingång väljer Morakniv att lansera ett besparings- och effektiviseringsprogram. Det består dels av en översyn av företagets tjänstemannaorganisation jämte kostnadsreduceringar inom främst administration och köpta tjänster.

106 1654 106 1650 106 1632 106 16021 Slojdkniv 122 LC knife m01

Återkomsten av slöjdknivar i laminerat kolstål: Här för att stanna 

Från och med den 11 april 2023 är vi glada att kunna meddela att våra populära slöjdknivar av laminerat kolstål åter finns i lager. De gamla trotjänarna har uppgraderats och bladen är nu polerade för att ytterligare minska risken för korrosion.

Ladda mer...