IMG 4431

Patent #24308

Sedan starten har Morakniv försökt förbättra på vilket sätt kniven sitter i sin knivslida. För några månader sedan skrev jag om Fäbodkniven, en hatt- eller lockslida som Erik Frost uppfann och patenterade 1908.

8 e1673852449173

Kabelkniven

Det svenska bolaget Televerket försågs länge med olika knivar från Frosts, den absolut mest intressanta är Kabelkniven.

JMT edit pm

Morakniv söker studenter till en junior ledningsgrupp 2023

Under 2022 lanserade Morakniv pilotprojektet Junior Management Team där en grupp högskolestudenter bjöds in till att delta i det strategiska och operativa ledningsgruppsarbetet. Projektet blev en succé och företaget har därför beslutat att genomföra en liknande satsning även under 2023.

Morakniv ger julgåva till Suicide Zero och Röda Korset

Med begreppet omtanke som en vital del i vår värdegrund, väljer Morakniv att inför årets julhögtid stödja såväl Röda Korset som Suicide Zero. De senaste åren har inneburit svåra prövningar för oss alla, både individuellt men också för samhället i stort. Det känns därför extra viktigt att stötta organisationer som engagerar sig i nödhjälp, stöd och tröst. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något för att världen ska bli lite bättre.

2

Till minne av Mors Kochanski 1940-2019

Alla som är involverade i bushcraft- och överlevnadsfärdigheter i Nordamerika och Europa känner till Mors Kochanski. Vi står på axlarna av bushcraft-titaner som honom idag.

Ladda mer...