Mora 2000 Anniversary Edition S 26 scaled

Mora 2000 (S) Anniversary Edition

Under 2021 firar Morakniv 130-års jubileum, samtidigt fyller den ikoniska kniven Mora 2000 trettio år. Som en hyllning till den legendariska kniven lanserar vi nya Mora 2000 (S) Anniversary Edition – ett äkta samlarobjekt.

Frosts knivfabrik i 1904 bild från foto sv scaled

Morakniv firar 130-års jubileum

Under 2021 firar Morakniv 130-års jubileum. Sedan 1891 har vi tillverkat hållbara knivar av högsta kvalitet. Någonting som ligger oss varmt om hjärtat. Vi står nu redo att ta oss an en ny era med förhoppning om att skapa fler minnesvärda stunder, tillsammans med dig.

Johan Burtus 4

Ny VD i Morakniv AB

Styrelsen för Morakniv AB har utsett Johan Burtus till ny verkställande direktör i Morakniv AB. Johan Burtus tillträder den 1 februari 2021. "Med Johan kommer Moraknivs resa ut i världen fortsätta i än högre takt än tidigare”, säger Pierre Bengtsson, styrelseordförande Morakniv AB. ”Jag är glad för det förtroende styrelsen visar mig och det ska bli oerhört roligt och spännande, men också utmanande, att återvända till Mora för att bli VD för Morakniv.

Classic Mangberg 190919 158

Vinst i Publishingpriset 2020!

Nu står det klart att Morakniv tillsammans med Kojan Film, Ember Light och Consid Communication kammat hem förstapris i kategorin Reklamfilm, med ”Morakniv Classic. Make History.” Publishingpriset är Sveriges mest heltäckande kommunikationstävling och har sedan 1990 premierat lovvärd redaktionell kommunikation och marknadskommunikation. Motiveringen från juryn lyder: ”För en genomtänkt och kreativ idé som speglar kvalitet och hantverkstradition.”

IMGP1075 2 scaled

Morakniv Adventure 2021 inställt på grund av Covid-19

Det är med ett tungt hjärta vi har beslutat att ställa in det kommande Morakniv Adventure 2021. Evenemanget flyttades tidigare fram från maj 2020 till nästa år. ”Det var ett mycket svårt beslut att komma fram till, men det rätta under de nuvarande omständigheterna kring den pågående pandemin. Utan någon ljusning inom en överskådlig framtid anser vi att det är vårt ansvar att skydda alla äventyrares och personalens hälsa från viruset.” säger Dennis Becker, Sales & Marketing Director på Morakniv.

ENG2 Classic Mangberg 190919 79 1 scaled

Morakniv nominerad igen!

Morakniv är tillsammans med Kojan Film och Consid Communication nominerade till Publishingpriset 2020 i kategorin Reklamfilm, med filmen ”Morakniv Classic. Make History.”

12160 13661 Steak Knife Classic Knivar i Ask m01 scaled

Steak Knife Classic & Masur (S)

Nya Morakniv Steak Knife Classic & Masur (S) tar såväl dukningen som den kulinariska upplevelsen till nya höjder. Den nya versionen Morakniv Steak Knife Classic (S) har dessutom uppgraderats med det karaktäristiska spolformade och rödbetsade björkskaftet som sedan en tid tillbaka återfinns på senaste kollektionen Morakniv Classic.

svenska designpriset logo 6

Morakniv nominerad i Svenska Designpriset

Morakniv är tillsammans med Kojan Film och Consid Communication nominerade till Svenska Designpriset 2020 i kategorin Rörlig bild-reklam, med filmen “Morakniv Classic. Make History.” Hurra!