Language English User My Account Emblem
Meny Stäng

Våra ambassadörer

Tillsammans når vi längre
Samarbeten lokalt och globalt
För att utveckla såväl företaget som våra produkter har vi alltid jobbat i nära samarbeten med representanter från de verkligheter våra knivar finns i. Vi har länge jobbat med olika ambassadörer, människor som dagligen använder våra produkter och brinner för sina respektive intresseområden. Deras input är ovärderlig för oss när det kommer till att förbättra och utveckla våra knivar.
Vi har ett flertal ambassadörer över hela världen. Vissa jobbar lokalt och är välkända profiler på sina respektive hemmaplaner, medan andra ofta figurerar i internationella sammanhang. Det viktigaste för oss att de vi samarbetar med delar våra värderingar och brinner för att utveckla produkter som lever upp till de högt ställda krav som användaren förväntar sig av sin kniv.
Ambassadörer och partners
Vi jobbar gärna tillsammans med såväl enskilda ambassadörer som större organisationer för att nå längre. Det ger oss också stor insikt i en viss bransch eller ett visst segment. Till exempel är vi medlemmar i Scandinavian Outdoor Group, där flertalet skandinaviska företag inom outdoor och friluftsliv kan utbyta erfarenheter och kunskaper för att stärka kännedomen om Skandinaviska produkter över hela världen.
Ambassadörer med stor kunskap
Vi samarbetar med ett flertal kända personligheter inom outdoor, exempelvis överlevnadsexperten Johan Skullman och tv-profilen Dave Canterbury. Inom slöjd och hantverk har vi trähantverkarna Jögge Sundqvist och Beth Moen som ger oss ovärderlig input om våra slöjdknivar.
Ambassadörer
Beth Moen
Chris Gregory
Dave Canterbury
Johan Skullman
Jögge Sundqvist

SVERIGE

ELLE NIKISHKOVA. Elle driver Elles Utemat som erbjuder matlagningsupplevelser över öppen eld med fokus på lokalproducerade och ekologiska råvaror. Hon är en passionerad utekock som älskar eld, skog och svampplockning. Elles matlagning präglas av ett hållbarhetstänkande som inkluderar främjande av djurskydd och hållbar produktion i våra hav, på våra bondgårdar och i naturen. Hon älskar utematlagning med nordiska ingredienser kryddade med de bästa influenserna från fjärran länder. Du kan se mer av Elle på www.ellesutemat.se eller på instagram.

DANMARK

JONAS ALS. Jonas är född och uppväxt på norra Själland. Under barndomen spenderades mycket av tiden i skogen där passionen, glädjen och intresset för att arbeta med naturen och i naturen väcktes. Inspirerad av våra skandinaviska förfäders hantverk och konst tillverkar Jonas bland annat funktionella och estetiska träskedar, skålar, stolar och skärbrädor. Efter ett år på pensionatskola där han lärde sig att arbeta med händerna växte hans kärlek till traditionell skandinavisk slöjd och arbetet har utvecklats från små projekt som enstaka smörknivar till att leverera skedar och tallrikar till Michelin- och gourmetrestauranger i Danmark och Europa. Se mer av Jonas på woodcraftbyjonasals.dk.

STORBRITANNIEN

BARN THE SPOON. Egentligen heter han Barnaby Carder, men de flesta känner honom som Barn the Spoon. I mer än 20 år har han varit fullkomligt besatt av trähantverk i olika former och tillslut, för åtta år sedan, bestämde han sig att nu var det dags att gå all in. Sedan dess är det skedar som gäller på heltid. Han håller i kurser och workshops, skriver böcker och jobbar hårt för att sprida kunskapen om hur en arbetar med trä i olika former. Men liksom namnet antyder är det just skedar som ligger honom allra närmast om hjärtat. Se mer om Barn The Spoon på barnthespoon.com

SOPHIE SELLU. Sophie bor och arbetar i London där hon i sin hemmaverkstad tillverkar slöjdprodukter till sitt märke Grain & Knot. Sommaren 2013 deltog Sophie i en bushcraft- och skedtäljnings-workshop i skogen på den vackra Brittiska landsbygden. Inspirerad av teknikerna hon lärt sig återvände hon hem nästa dag med en yxa till hennes familjs stora nöje. Efter att ha gett bort några skedar som presenter övertalade släkt och vänner henne att fortsätta sitt skapande och skapa ett varumärke för sina produkter. Efter några små skärsår och stickor föddes till slut Grain & Knot. Produktlinjen består av vackra, funktionella köksredskap gjorda av återvunnet trä.

USA

AMY UMBEL. Med en passion för att måla och dekorera väcktes Amy’s intresse för folklig kultur, mönster och rötterna till människans uttryckssätt. Amy jobbar för att hålla hantverkstraditioner vid liv och att hålla dem relevanta i dagens kultur. Hon använder traditionella handarbetsmetoder för att skapa vackra bruksföremål såväl som skulpturer. Genom en kombination av erfarenhet, konst och slöjd låter hon sina verk ta form. Se mer av Amy på instagram.

ITALIEN

MICHELE LUPOLI. Michele är en tongivande karaktär inom Wolves Italia, en organisation med inriktning på friluftsliv och utomhusaktiviteter. I Wolves Italia jobbar man för att i en lugn och trevlig atmosfär utveckla och förbättra ledarskap och lagarbete samt att skaffa sig grundläggande färdigheter inom en mängd outdoor-aktiviteter. Målet är att förbättra kunskapen om samspelet mellan människa, natur och miljö. Se mer av Michele på instagram.

IRLAND

KIERAN CREEVY. Kieran är en internationell bergsledare och expeditions- och idrottskock med 25 års erfarenhet av att guida och laga mat på världens berg. Han har producerat 6-rätters provsmakningsmenyer med matchande viner på alpina basecamps, serverat hemmagjord pumpa-gnocchi med vildsvinsragu vid bivack-övernattning i Italienska alperna och lagat rökt renkotlett med tallbarrs-sirap, svamp och getost åt klienter på arktiska skidturer. Se mer av Kieran på instagram.

AUSTRALIEN

GORDON DEDMAN. Gordon är uppväxt i Moree på östra sidan av Australien. Under uppväxten spenderade han mycket tid i vildmarken där han under långa vandringar fiskade, byggde läger och gjorde eld vilket tidigt gav honom en passion för naturen och bushcraft. Under sina studier utbildade han sig inom musik och han jobbade efter examen som musiklärare och professionell trumpetare under några år. Under denna period gjorde Gordon även militärtjänstgöring där han efter att ha klarat utbildningen som kommandosoldat flyttade till Sydney och blev en del av Australiens Armé-orkester. För tillfället är Gordon överlevnadsinstruktör på NORFORCE, en del av Australiensiska försvaret som genom långa patrulleringar håller koll på Australiens norra gränser i nära samarbete med Aboriginerna och deras samhällen.

JAPAN + TAIWAN

SHUHEI NAGANO. Shuhei är författare inom naturhantverk och slöjd samt vildmarkskock. Han producerar bruksföremål gjorda av gamla, naturliga material och lagar mat vid öppen eld vilket lett till att han ofta förekommer i tidsskrifter, webbserier med mera samt som föreläsare på olika workshops. Efter att ha bott i ett gammalt hus i Hachioji, Tokyo, så driver han nu ateljén ”Nature Works” i sitt nya ”Minomushi (säckspinnare)”-hus som han delvis byggt själv i de lantliga delarna av Kanagawa vid stranden av floden Doshigawa där han passionerat delar med sig av glädjen han finner i slöjden och naturen. Se mer av Shuhei på instagram.

MALAYSIA

BRANDON CHEE. Brandon’s intresse för vildmarksmedicin började 2005 och han är numera en av en av instruktörerna på Wilderness Medical Associate International (www.wildmed.com) där han är certifierad som Wilderness Emergency Medical Technician (WEMT).
Med sina 25 års erfarenhet inom vildmarksutbildning har han blivit involverad i en mängd olika organisationer och projekt, bland annat The Duke of Edinburgh’s International Award i Stilla Havs-regionen, International Disaster Relief Mission samt lokala räddningsuppdrag.
Han har även ett brinnande miljöintresse och forskar i ekologi och rekreation under sina studier till filosofie doktor. Se mer av Brandon på instagram.

Kontakt
Information
Våra produkter
Sociala medier
Våra ambassadörer