Language English User My Account Emblem
Meny Stäng

Dave Canterbury

En hårdhudad överlevare
Med kunskap om vildmarken
Dave Canterbury har över 20 års erfarenhet av bushcraft och överlevnadsteknik. Han är grundare av den populära Pathfinder School där han håller kurser i primitiva kunskaper som är ovärderliga om man plötsligt befinner sig på egen hand i naturen.
Hans böcker har legat på New York Times bästsäljarlista och han har haft sina egna tv-serier på Discovery Channel. Det är inget snack om att Dave vet hur en på bästa sätt överlever i vildmarken - och han delar gärna med sig av sina kunskaper.
Dave & Morakniv
Med Daves stora kunskaper och långa erfarenhet inom bushcraft och överlevnad vet han vad som krävs av en riktigt bra kniv. Tillsammans med våra kunskaper inom knivmakeri finns alla förutsättningar att skapa den ultimata överlevnadskniven.
Vikten av en fulltångekniv
Dave vet exakt hur viktig en pålitlig kniv är. När utomhusäventyret blir en fråga om liv och död kan kniven vara den enda hjälpen som finns till hands. Helst väljer han en fulltångekniv, när det kommer till styrka är en sådan det helt klart bästa alternativet. Utan att tumma på storleken kan den klara vilka tunga uppgifter som helst, menar han.
Med kniven som livlina
”Du kan hamna i en nödsituation när kniven du har i bältet är din enda livlina och då vill du att det ska vara en fulltånge. Med den kan du på ett säkert sätt bearbeta större trävolymer, vilket i förlängningen kan rädda ditt liv. Fulltången kan på så sätt bli din enda tillgängliga livräddare", säger Dave.
Håller du med Dave?
Testa någon av våra överlevnadsknivar
Kontakt
Information
Våra produkter
Sociala medier
Dave Canterbury