Language English User My Account Emblem
Meny Stäng

Johan Jureskog

Vår meste köttmästare
Sveriges köttmästare
Johan Jureskog är en av våra mest dedikerade kockar. När det kommer till matlagning är det inget snack om saken: allt ska vara perfekt. Råvaror, köksredskap och presentation ska alltid hålla högsta kvalitet. Det är inget tvivel om att hans starka driv har gett avkastning, då han idag är en av våra mest välrenommerade kockar.
Under sina åtta år i Svenska Kocklandslaget har han fått sätta guld i både OS och VM i matlagning på meritlistan. Han har dessutom tagit hem flera prestigefyllda priser på egen hand, som Gastronomiska Akademiens guldmedalj. I Stockholm driver han toppkrogarna Rolfs Kök och AG, där den senare blivit utsedd till Sveriges bästa köttkrog tre år i rad. Han är även kokboksförfattare och syns titt som tätt i Nyhetsmorgon, där han bjuder på sina bästa recept, allt som oftast med kött i centrum.
Johan & Morakniv
Tillsammans med Morakniv har Johan tagit fram köksknivarna i serien 1891. Under sina många år i den internationella restaurangbranschen vet han att riktigt bra knivar är avgörande för framgång i köket. Därför var Morakniv det självklara valet och här började resan med målet att ta fram de ultimata köksknivarna.
Fem perfekta knivar
Resultatet av samarbetet blev minst sagt lyckat. Vi garanterar att knivarna håller högsta kvalitet och Johan ser till att knivarna lever upp till de hårda krav som ställs i restaurangköket. Nu har de fem knivarna i serien en självklar plats i alla hans kök och på alla hans gästspel.
Äntligen!
"Jag har jobbat med Morakniv under en lång tid och gillar verkligen att använda deras knivar i mitt arbete, på AG har vi haft Morakniv i köket sen 2012. I matsalen har vi även deras grymma steakknives. Det är kul att äntligen hemmakockarna nu också kan ta del av riktigt bra köksknivar från Morakniv i köket därhemma", säger Johan.
Håller du med Johan?
Testa våra köksknivar

Classic 1891

Svensk tradition i köket
Kontakt
Information
Våra produkter
Sociala medier
Johan Jureskog