Fraktregion
Fri frakt från 500kr/50€Säkra betalningarStripe | PayPal | Klarna | SwishKnivar tillverkade i Mora, Sverige

Morakniv bjuder in unga talanger till ledningsgruppsbordet

ceo morakniv

Med start i april 2022 lanserar Morakniv konceptet Junior Management Team. Ett pilotprojekt där en junior ledningsgrupp agerar bollplank till företagets ordinarie ledningsgrupp. Målet med projektet är att utmana tankesätt och perspektiv med hjälp av nästa generation medarbetare och affärspartners.

”Junior Management Team är en viktig satsning för oss på Morakniv. Det ger unga ambitiösa studenter en bredare palett från start och en unik möjlighet att få inblick i ledningsgruppsarbete samtidigt som de får bygga ett starkt nätverk. Vi ser också programmet som ett dubbelriktat lärande där vi utvecklas och växer tillsammans,” säger Marit Sandgren, CPSO (Chief People and Sustainability Officer) på Morakniv.

Morakniv söker nu sex studenter som studerar på en eftergymnasial utbildning, är nyfikna och drivna och som vill få insyn i såväl strategisk som operativ bolagsstyrning.

”Vi tror att skola och näringsliv behöver arbeta tätare tillsammans för att vara bättre rustade att ta sig an morgondagens utmaningar. Praktisk erfarenhet från bolagsstyrning hjälper studenter att få ut mer av sin utbildning. Företag kan å andra sidan få en injektion av den senaste forskningen och bättre förstå nästa generation av medarbetare, affärspartners och intressenter,” säger Johan Burtus, CEO (Chief Executive Officer) på Morakniv.

Ansökan till Morakniv Junior Management Team pågår mellan den 4 februari tom den 20 februari. Pilotprojektet pågår året ut för att sedan utvärderas.

Mer information samt ansökningsdetaljer finns tillgängligt här: morakniv.se/junior-management-team (endast på svenska)

 

För frågor rörande detta pressmeddelande, vänligen kontakta:

Johan Burtus, CEO, Morakniv AB
johan.burtus@morakniv.se
0738-000 460

Marit Sandgren, CPSO, Morakniv AB
marit.sandgren@morakniv.se
0738-224 055

 

En Morakniv är alltid tillverkad i Mora

Resan för Morakniv börjar 1891 när Frost-Erik Erson återvände hem till byn Östnor i Mora efter fyra år i Nordamerika. När han startade sin åkdonsfabrik såddes det första fröet till det som så småningom skulle bli företaget och varumärket Morakniv som vi känner det idag.

I början tillverkade Frost-Erik endast knivar för fabrikens interna bruk, men produktionen skulle snart komma att växa och allt fler knivar kan skickas ut i såväl Sverige som världen. Idag omsätter Morakniv närmare 220 Mkr varav över 70% säljs utanför Sverige.