Fraktregion
Fri frakt från 500kr/50€Säkra betalningarStripe | PayPal | Klarna | SwishKnivar tillverkade i Mora, Sverige

Morakniv Concept Store fyller 5 år!

Image of Butiken bild

Under 2021 firar Morakniv 130-års jubileum. Nu är det också dags att fira vår alldeles egna butik, Morakniv Concept Store, som fyller 5 år. Sommaren nalkas och efter en kort nedstängning under pandemin är du nu välkommen att besöka oss igen!    

Morakniv Concept Store öppnade för första gången i maj 2016, då tillsammans med Nils Olsson Dalahästar. Butiken, med sitt för Dalarna typiska utbud, blev snabbt en succé hos Morabor såväl som turister. Inledningsvis var butiken tänkt vara öppen endast under sommaren. När hösten väl närmade sig fanns en stark vilja att fortsätta driva butiken, vilket vi i egen regi har gjort sedan dess.

Sedan 2016 har butiken utvecklats på flera sätt.

“Under åren som gått har vi byggt om, justerat och uppdaterat butiken till vad den är idag. Butikens layout och stämning tillsammans med personalens spetskompetens gör varje besök välkomnande och familjärt. Du som besöker butiken får ny kunskap och inspiration till nästa äventyr eller projekt.” säger Pia von Seth, som är butikschef på Morakniv Concept Store.

Trots en kort nedstängning under pandemins senaste veckor ser framtiden ljus ut för butiken. Tidigare har Morakniv Concept Store huserat många inspirerande tillställningar och kurser, något som vi kommer att fortsätta med när läget tillåter.

“Nytt för i år är att vi löpande kommer lyfta fram lokala hantverkare genom små utställningar i butiken. Vi och våra produkter har en stark koppling till slöjden och hantverkstraditionen, så det känns extra roligt att visa upp vackra alster som du faktiskt kan skapa med en Morakniv. Förutom detta ser vi fram emot att återigen erbjuda till exempel täljkurser och föreläsningar. Butikens lokal är perfekt för detta och bara fantasin sätter gränser för vad vi kan hitta på.” berättar Pia.

Nu öppnar Morakniv Concept Store dörrarna igen i samband med 5-årsjubileet. Under firandet har vi dukat upp med flera fina erbjudanden. Personal kommer att finnas på plats både inne i butiken samt utomhus för att hjälpa dig hitta din nästa Morakniv. Varmt välkommen att fira med oss!