Fraktregion
Fri frakt från 500kr/50€Säkra betalningar via Stripe | PayPalKnivar tillverkade i Mora, Sverige
Sverige | kr |
Pressmeddelanden

Morakniv nominerad i Svenska Designpriset

svenska designpriset logo 6

Morakniv är tillsammans med Kojan Film och Consid Communication nominerade till Svenska Designpriset 2020 i kategorin Rörlig bild-reklam, med filmen “Morakniv Classic. Make History.” Hurra!

Svenska Designpriset är en tävling i design med målsättning att främja och utveckla svensk grafisk design och kommunikation. Tävlingen är öppen för alla som arbetar med grafisk design, formgivning och liknande kreativa områden, och vinnaren koras genom jurybedömning och röster från svenska folket.

Den nya knivkollektionen Morakniv Classic är en sann berättelse. De representerar vår hyllning till den svenska hantverkstraditionen som vi varit en del av i över ett sekel. Morakniv Classic i kolstål med det karaktäristiska spolformade rödbetsade skaftet av björk introducerades för första gången över hundra år sedan med ambitionen att efterlikna en exklusiv mahognykniv.

Sedan dess har de vuxit till att bli en av de mest älskade livsstilsknivarna i världen – en tidlös Morakniv i sin renaste form. Generationer av täljare, snickare och hantverkare har använt, personifierat och förbättrat Classic-knivarna sedan dess. Vilket har gjort dem till en del av deras minnen och en oumbärlig del av deras framtid. Därför presenterar vi nu vår nya kollektion Morakniv Classic-knivar, redo för en ny era med hopp om framtida minnen.

”Morakniv Classic andas hela vårt snart 130-åriga arv och många är vi som har minnen av kniven med det röda träskaftet. Kojan och Consid har verkligen lyckats med uppdraget att lyfta vårt anrika varumärke till en ny generation knivanvändare. De som är medvetna om form, kvalitet och hållbarhet och som kommer att skapa egna framtida minnen med Morakniv. För en Morakniv har man för livet.”, säger Debby Döss, Head of Marketing & Communications på Morakniv.

En Morakniv är alltid tillverkad i Mora, i fabriken som sedan århundraden ligger i byn Östnor. Det gör att vi har full kontroll över hela tillverkningen, då vi själva står för varje steg i produktionen.

Om du också gillar filmen kan du rösta på den under perioden 14-20 september. Röstningen äger rum på Svenska Designprisets hemsida.
designpriset.se