Shipping Country
Fri frakt från 500kr/50€Säkra kortbetalningar via StripeKnivar tillverkade i Mora, Sverige
Sverige | kr |
Pressmeddelanden

Morakniv nominerad igen!

ENG2 Classic Mangberg 190919 79 1

Morakniv är tillsammans med Kojan Film och Consid Communication nominerade till Publishingpriset 2020 i kategorin Reklamfilm, med filmen ”Morakniv Classic. Make History.”

Publishingpriset är Sveriges mest heltäckande kommunikationstävling och har sedan 1990 premierat lovvärd redaktionell kommunikation och marknadskommunikation. Vinnaren utses av en slipad jury.

”Vi är förstås väldigt glada över att vi är nominerade igen, med samma fina film som sedan innan är nominerad till Svenska Designpriset! Nu håller vi tummarna för bästa möjliga utgång.”, säger Debby Döss, Head of Marketing & Communication på Morakniv.

Den nya knivkollektionen Morakniv Classic är en sann berättelse. De representerar vår hyllning till den svenska hantverkstraditionen som vi varit en del av i över ett sekel. Morakniv Classic i kolstål med det karaktäristiska spolformade rödbetsade skaftet av björk introducerades för första gången över hundra år sedan med ambitionen att efterlikna en exklusiv mahognykniv.

Sedan dess har de vuxit till att bli en av de mest älskade livsstilsknivarna i världen – en tidlös Morakniv i sin renaste form. Generationer av täljare, snickare och hantverkare har använt, personifierat och förbättrat Classic-knivarna sedan dess. Vilket har gjort dem till en del av deras minnen och en oumbärlig del av deras framtid. Därför presenterar vi nu vår nya kollektion Morakniv Classic-knivar, redo för en ny era med hopp om framtida minnen.

En Morakniv är alltid tillverkad i Mora, i fabriken som sedan århundraden ligger i byn Östnor. Det gör att vi har full kontroll över hela tillverkningen, då vi själva står för varje steg i produktionen.