Pressmeddelanden

Ny Chief Operating Officer på Morakniv

COO bw

Thomas Holmgren har utsetts till Chief Operating Officer (COO) för Morakniv med huvudansvar för produktion, underhåll, produktionsteknik samt kvalitets- och miljöstyrning. Thomas kommer senast från en liknande roll på Sansera Sweden AB, en underleverantör till fordonsindustrin och beläget i Trollhättan.

”Med Thomas lyfter vi vår operationella förmåga till en helt ny nivå. Med erfarenheter från den oerhört krävande fordonsbranschen tillför vi ovärderliga kunskaper i att förbättra och effektivisera inte bara vår tillverkningsförmåga. Vi får också in en ny syn på förebyggande underhåll och produktionsteknik samt ett bredare perspektiv till kvalitets- och miljöstyrning och därtill ett kontinuerligt förbättringsarbete” säger Johan Burtus, VD för Morakniv.

Thomas är bosatt i Trollhättan och har en lång och gedigen bakgrund av ledande befattningar inom tillverkningsindustrin med tonvikt på fordonsbranschen. Han har jobbat med de mest namnkunniga bolagen inom branschen och även varit utplacerad i Kina i syfte att etablera tillverkande enheter.

”Jag känner mig stolt över att få kliva på Moraknivs resa mot framtiden. Att få känna på en kvalitetsprodukt som har en så lång tradition är väldigt inspirerande. Ett varumärke som alla i Sverige känner till och även mina utländska vänner” säger Thomas Holmgren.

Jag har i stort sett jobbat inom produktion i hela mitt yrkesliv. Med min bakgrund från fordonsindustrin i Sverige, Europa och Asien hoppas jag kunna dela med mig av min kunskap från olika produktionssystem med säkerhet, kvalitet, leverans och ekonomi. Jag hoppas också lära mig mycket från Morakniv och att det blir en lyckad mix. Tillsammans ska vi skapa delaktighet i nödvändiga förändrings- och effektivitetsprojekt som skall öka produktiviteten i fabriken. Jag tycker om tydlighet kring målstyrning och vill ihop med teamen lägga upp mål med tydligt ägaransvar och som ses som nåbara. Jag förespråkar den coachande rollen där vi ser möjligheter, letar upp ’flaskhalsarna’ och ser det som en utmaning att tillsammans lösa dessa. Vidare kommer jag med er att se över helheten så att vi kan nå våra framtida mål och säkra vår position som ledande tillverkare av våra produkter. Än en gång, tack för förtroendet och jag ser fram emot vårt samarbete” avslutar Thomas.

 

Thomas tillträder tjänsten den 3 januari 2022.
I samband med tillträdet kommer Thomas att flytta till Mora.

 

En Morakniv är alltid tillverkad i Mora
Resan för Morakniv börjar 1891 när Frost-Erik Erson återvände hem till byn Östnor i Mora efter fyra år i Nordamerika. När han startade sin åkdonsfabrik såddes det första fröet till det som så småningom skulle bli företaget och varumärket Morakniv som vi känner det idag.

I början tillverkade Frost-Erik endast knivar för fabrikens interna bruk, men produktionen skulle snart komma att växa och allt fler knivar kan skickas ut i såväl Sverige som världen. Idag omsätter Morakniv närmare 220 Mkr varav över 70% säljs utanför Sverige.