Pressmeddelanden

Vinst i Publishingpriset 2020!

Classic Mangberg 190919 158

Nu står det klart att Morakniv tillsammans med Kojan Film, Ember Light och Consid Communication kammat hem förstapris i kategorin Reklamfilm, med ”Morakniv Classic. Make History.”

Publishingpriset är Sveriges mest heltäckande kommunikationstävling och har sedan 1990 premierat lovvärd redaktionell kommunikation och marknadskommunikation. Motiveringen från juryn lyder: ”För en genomtänkt och kreativ idé som speglar kvalitet och hantverkstradition.”

”Blod, svett och tårar gav resultat! Idag är vi stolta vinnare. Vi vill rikta ett stort tack till alla som har varit inblandade i skapandet av filmen. Det här är ytterligare ett härligt minne vi kan addera till vår långa historia. En fantastisk rivstart på nästa års stora händelse när Morakniv firar 130-års jubileum.” säger Debby Döss, Head of Marketing & Communication på Morakniv.

Den nya knivkollektionen Morakniv Classic är en sann berättelse. De representerar vår hyllning till den svenska hantverkstraditionen som vi varit en del av i över ett sekel. Morakniv Classic i kolstål med det karaktäristiska spolformade rödbetsade skaftet av björk introducerades för första gången över hundra år sedan med ambitionen att efterlikna en exklusiv mahognykniv.

Sedan dess har de vuxit till att bli en av de mest älskade livsstilsknivarna i världen – en tidlös Morakniv i sin renaste form. Generationer av täljare, snickare och hantverkare har använt, personifierat och förbättrat Classic-knivarna sedan dess. Vilket har gjort dem till en del av deras minnen och en oumbärlig del av deras framtid. Därför presenterar vi nu vår nya kollektion Morakniv Classic-knivar, redo för en ny era med hopp om framtida minnen.

En Morakniv är alltid tillverkad i Mora, i fabriken som sedan århundraden ligger i byn Östnor. Det gör att vi har full kontroll över hela tillverkningen, då vi själva står för varje steg i produktionen.