Fraktregion
Fri frakt från 500kr/50€Säkra betalningarStripe | PayPal | Klarna | SwishKnivar tillverkade i Mora, Sverige

Vinst i Svenska Designpriset 2020!

Image of Designpriset vinnare

Nu står det klart att Kojan Film i samarbete med Ember Light och Consid Communication kammat hem guld i det prestigefyllda Svenska Designpriset för reklamfilmen ”Morakniv Classic. Make History.” Reklambyråer från hela Sverige var med i tävlingen som avgjordes på en virtuell gala från Gothia Towers i Göteborg.

Svenska Designpriset är en tävling i design med målsättning att främja och utveckla svensk grafisk design och kommunikation. Tävlingen är öppen för alla som arbetar med grafisk design, formgivning och liknande kreativa områden, och vinnaren koras genom jurybedömning och röster från svenska folket.

Det var i kategorin Rörlig bild/film – Reklam som guldet bärgades. Reklamfilmen har under fjolåret varit en viktig del i hela lanseringen av den uppdaterade knivkollektionen Morakniv Classic, som med sin ikonstatus satt Morakniv på världskartan sedan 1891.

Att vi har blivit en del av Svenska Designpriset genom att vinna guld med en film om något så svenskt som en Morakniv är helt fantastiskt underbart! Vi så stolta och otrolig tacksamma för samarbetet med Kojan Film, Consid Communication och Ember Light som hade inspirationen, modet och viljan att göra detta till en winning story! säger Debby Döss, Head of Marketing & Communication på Morakniv.

Videon kan inte visas

För att visa videon måste du acceptera marknadsförings-cookies

För att titta på videon utan inbäddning, klicka på länken:

Öppna videon i ett nytt fönster (OBS, du kommer att skickas vidare till videons källa, utanför morakniv.se)

Den nya knivkollektionen Morakniv Classic är en sann berättelse. De representerar vår hyllning till den svenska hantverkstraditionen som vi varit en del av i över ett sekel. Morakniv Classic i kolstål med det karaktäristiska spolformade rödbetsade skaftet av björk introducerades för första gången över hundra år sedan med ambitionen att efterlikna en exklusiv mahognykniv.

Sedan dess har de vuxit till att bli en av de mest älskade livsstilsknivarna i världen – en tidlös Morakniv i sin renaste form. Generationer av täljare, snickare och hantverkare har använt, personifierat och förbättrat Classic-knivarna sedan dess. Vilket har gjort dem till en del av deras minnen och en oumbärlig del av deras framtid. Därför presenterar vi nu vår nya kollektion Morakniv Classic-knivar, redo för en ny era med hopp om framtida minnen.

En Morakniv är alltid tillverkad i Mora, i fabriken som sedan århundraden ligger i byn Östnor. Det gör att vi har full kontroll över hela tillverkningen, då vi själva står för varje steg i produktionen.