Under varumärket Frosts® har Morakniv sedan 1891 utvecklat, tillverkat och distribuerat ett brett utbud av högkvalitativa knivar för livsmedelsindustrin.
I vår långa erfarenhet av att utveckla knivar för olika specifika ändamål har vi genom åren utvecklat en vass expertis inom knivkunskap som i kombination med hantverksskicklighet, modern teknik och högkvalitativa hållbara material gör oss unika. Sedan 2016 drivs dessutom tillverkningsprocessen av 100% grön el i knivfabriken i Mora.
Det är mot den bakgrunden som vi nu lanserar en ny generation knivar med en innovativ ribbad skaftstruktur av greppvänlig polymer, tillsammans med ett noga utvalt svenskt rostfritt knivstål med en återvinningsgrad överstigandes 80%.
I nya knivserien Frosts® RMH, som står för Ribbed Medium Hard, finns 16 knivar i varierade utföranden som tillsammans erbjuder en bred portfölj knivar för livsmedelsindustrin.
”Varje detalj är noggrant genomtänkt, från det nya ergonomiska ribbade skaftet som gör dem halkbeständiga och säkerställer att rörelsen är stadig och säker, till bladens flexibilitet som gör att man kommer åt varje del av köttet,” säger Tomas Berglund, produktspecialist på Morakniv.
Utöver olika knivblad med varierande flexgrader för olika ändamål introducerar vi även spetslösa knivar som ger ett extra skydd under arbetsdagen. Med Frosts® RMH spetslösa knivar undviks exempelvis genomstickning vid användning av metallnäthandskar samtidigt som köttet skyddas och risken för övriga stickskador minimeras.
”Som ett led i vårt ESG-initiativ på Morakniv har vi dessutom försett de nya knivbladen med QR-koder för att göra dem spårbara. Genom att samla in och på ett intelligent sätt länka all data till en specifik kniv kan användaren analysera användningen över tid och omedelbart upptäcka eventuella avvikelser,” säger Johan Burtus, CEO på Morakniv.
För frågor rörande detta pressmeddelande, vänligen kontakta:
Lukas Zika, tf. CCO, Morakniv AB
lukas.zika@morakniv.se
Under varumärket Frosts® har Morakniv sedan 1891 utvecklat, tillverkat och distribuerat ett brett utbud av högkvalitativa knivar för livsmedelsindustrin.
I vår långa erfarenhet av att utveckla knivar för olika specifika ändamål har vi genom åren utvecklat en vass expertis inom knivkunskap som i kombination med hantverksskicklighet, modern teknik och högkvalitativa hållbara material gör oss unika. Sedan 2016 drivs dessutom tillverkningsprocessen av 100% grön el i knivfabriken i Mora.
Det är mot den bakgrunden som vi nu lanserar en ny generation knivar med en innovativ ribbad skaftstruktur av greppvänlig polymer, tillsammans med ett noga utvalt svenskt rostfritt knivstål med en återvinningsgrad överstigandes 80%.
I nya knivserien Frosts® RMH, som står för Ribbed Medium Hard, finns 16 knivar i varierade utföranden som tillsammans erbjuder en bred portfölj knivar för livsmedelsindustrin.
”Varje detalj är noggrant genomtänkt, från det nya ergonomiska ribbade skaftet som gör dem halkbeständiga och säkerställer att rörelsen är stadig och säker, till bladens flexibilitet som gör att man kommer åt varje del av köttet,” säger Tomas Berglund, produktspecialist på Morakniv.
Utöver olika knivblad med varierande flexgrader för olika ändamål introducerar vi även spetslösa knivar som ger ett extra skydd under arbetsdagen. Med Frosts® RMH spetslösa knivar undviks exempelvis genomstickning vid användning av metallnäthandskar samtidigt som köttet skyddas och risken för övriga stickskador minimeras.
”Som ett led i vårt ESG-initiativ på Morakniv har vi dessutom försett de nya knivbladen med QR-koder för att göra dem spårbara. Genom att samla in och på ett intelligent sätt länka all data till en specifik kniv kan användaren analysera användningen över tid och omedelbart upptäcka eventuella avvikelser,” säger Johan Burtus, CEO på Morakniv.
För frågor rörande detta pressmeddelande, vänligen kontakta:
Lukas Zika, tf. CCO, Morakniv AB
lukas.zika@morakniv.se