Nya Morakniv Steak Knife Classic & Masur (S) tar såväl dukningen som den kulinariska upplevelsen till nya höjder.
Den nya versionen Morakniv Steak Knife Classic (S) har dessutom uppgraderats med det karaktäristiska spolformade och rödbetsade björkskaftet som sedan en tid tillbaka återfinns på senaste kollektionen Morakniv Classic. Den skimrande betsningen gör att du fortfarande kan känna träets genuina textur. Knivbladen på både Masur & Classic är svenskt rostfritt specialstål av högsta kvalitet som efter härdning har en mycket god skärpebeständighet. Bladet värmebehandlas för att uppnå extrem styrka, seghet och maximal livslängd på eggen. Varje Steak Knife skaftas för hand i knivfabriken i Mora.
Inspirationen till den nya eleganta presentasken till Steak Knife Masur & Classic kommer från en enkel familjelunch som ägde rum för ungefär hundra år sedan. Vid köksbordet satt den välkända sadelmakaren och tillika producenten av knivslidor, Rombo-Anders Ström, som noterade sin son Carls nya Unica-box, gjord av så kallad Vulkanfiber. Rombo-Anders blev fascinerad över utseendet och framförallt materialet samtidigt som idéer om ett sätt att förbättra sin tillverkning av knivslidor genast började ta form.
Han klippte ut en bit från lådans lock, blötlade och pressade den i samma form som han använt i decennier för tillverkning av knivslidor i läder. Efter några lyckade resultat visade det sig att det skulle bli början på en framgångssaga som tål att berättas om och om igen. Tillverkningen av Vulkanfiber-slidor tog fart, dessutom till halva priset jämfört med de tunga läderslidor som han vanligtvis gjorde för knivtillverkarna i området.
Rombo-Anders Ströms fantastiska designtänkande har influerat nya presentasken genom ett grafiskt färgtema inspirerat av den gamla Vulkanfiber-slidan som är en del av historien om Morakniv.
Vi antar att Carl fick en ny Unica-box, trots allt.