Language English User My Account Emblem
Meny Stäng

Bushcraft

En del av dig och ditt äventyr
Med naturen i fokus
Bushcraft handlar om att lära känna naturen, om att ha de kunskaper som krävs för att vara och klara sig där. Det kan handla om att veta vilka växter som går att äta, hur du gör upp eld eller hur du hanterar kniven och yxan. Det är just de här tankarna vi har tagit fasta på när vi utvecklat våra Bushcraft-knivar.
Det handlar om knivar med robusta blad som klarar att spänta veden och som är anpassade till att användas med tändstål. Vissa av modellerna har både tändstål och bryne integrerat i fodralet för att du verkligen ska ha allt du behöver på ett och samma ställe. Handtagen är tillverkade av greppvänliga polymer, så att kniven alltid ligger stadigt och säkert i handen när det är dags att jobba.
Vilket är ditt äventyr?
Vår tanke
Den första Bushcraft-modellen utvecklades efter en förfrågan om att sätta bladet från Mora 2000 på handtaget till den klassiska hantverkskniven 911. Vad som började som ett experiment slog mer än väl ut.
Resultatet blev ytterligare ett antal modeller baserade på redan befintliga blad och skaft. I samband med detta nyutvecklade vi också den mjuka bältesloopen som kompletterade bältesclipset.
Nyfiken?
Här är våra Bushcraft-knivar

Dave Canterbury

Överlevnadsexperten
Kontakt
Information
Våra produkter
Sociala medier
Bushcraft