Language English User My Account Emblem
Meny Stäng

Classic 1891

En del av dig och ditt kök
Handtillverkad kvalitet
Classic 1891 är en serie vackra och tidlösa köksknivar, handtillverkade av våra knivmakare i Mora. Själva bladet är tillverkat av noga utvalt svenskt rostfritt stål som härdas och anlöps i en hemlig process – en välbevarad företagshemlighet sedan flera hundra år. Varje enskild kniv skaftas för hand, innan den karaktäristiska holken med dalavapnet nitas fast och fulländar kniven.
Serien består av fem olika modeller, utvecklade för att täcka upp alla de uppgifter en hemmakock kan behöva hantera: en kockkniv i två olika storlekar, brödkniv, filékniv och skalkniv. Handtagen är tillverkade av röd- eller svartbetsad svensk björk och har en genomarbetad spolform. Den detaljen är inspirerad våra mest klassiska knivar, även om formen givetvis anpassats för användning i köket. Allt för att skapa en bättre ergonomi och ett stabilare grepp, vilket i sin tur resulterar i en mer behaglig matlagningsupplevelse.
Vilket är ditt bästa kökstips?
Vår tanke
I våra köksknivar har vi tagit alla de kvaliteter som gjort Morakniv så uppskattad sedan 1600-talet och förenat dem med det moderna kökets behov. För med en riktigt bra kniv blir matlagningen så mycket roligare. Tänk bara känslan av att kunna skära en tomat utan problem eller filea fisken utan att behöva såga.
Vi ville göra knivar som är riktigt vassa och som levererar gång på gång. Därför utvecklade vi Classic 1891 tillsammans med kocken Johan Jureskog, för att verkligen göra knivar som fungerar lika bra i restaurangköket som hemma vid spisen.
Nyfiken?
Här är våra Classic 1891-knivar
Morakniv & Johan Jureskog
Serien Classic 1891 är resultatet av ett nära samarbete mellan krögaren Johan Jureskog och Morakniv. Kombinationen av Johans kunskaper och erfarenheter av restaurangvärlden, i kombination med vår långa erfarenhet av knivtillverkning, har format köksknivar av högsta kvalitet. De fem modellerna har alla de egenskaper som krävs i det höga tempo och den utmanande miljö som ett proffskök ofta innebär. Du kan också lita på att de kommer leverera när du själv sätter på dig förklädet och bjuder familj och vänner på din paradrätt. För matlagningen blir ännu roligare när du ger dig själv de bästa förutsättningarna direkt från start.
Kontakt
Information
Våra produkter
Sociala medier
Classic 1891