Language English User My Account Emblem
Meny Stäng

Handtagsmaterial

Allt handlar om greppet
Hitta rätt handtag

Hur det känns att hålla kniven i handen är något av det viktigaste när det kommer till att välja kniv, tillsammans med en optimal funktion för just din arbetsuppgift förstås. Därför har vi utvecklat fyra olika handtagsmaterial, just med det här i åtanke. Handtagen har sina unika egenskaper och är tänka att användas i olika miljöer och situationer. Med de olika materialen, ofta i olika färger, gör att de lever upp till alla de krav på funktion som finns på din arbetsplats.

Dessutom är handtagen på våra livsmedelsknivar ergonomiskt utformade, för att ytterligare underlätta ditt arbete. På så sätt kan du jobba med både kraft och precision, på ett kontrollerat och säkert sätt. På så sätt minskar risken för både arbets- och förslitningsskador.

Här kan du läsa mer om våra olika handtagsmaterial och deras egenskaper: Ergonomic-grip, Progrip, Unigrip och G-grip.

Ergonomic-grip
Ergonomic-grip innefattar modeller med handtag i elastomer och blad av svenskt rostfritt stål, hårdhet 58 HRC. Den höga kvaliteten på stålet gör dem enkla att återskärpa. Våra Ergonomic-grip-knivar rekommenderas för nötkött.

E • Dubbelgjutet gummigrepp med etsad struktur. Lämplig för våta miljöer.
E1 • Dubbelgjutet gummigrepp med etsad struktur och fingergrepp. Lämplig för våta miljöer.
ER • Dubbelgjutet gummigrepp med ribbad struktur. Storlek: Medium, standard.
ERS • Dubbelgjutet gummigrepp med ribbad struktur. Storlek: Small.
Progrip
Progrip-knivarna är modeller med handtag i elastomer och blad av svenskt rostfritt stål, hårdhet 58 HRC. Den höga kvaliteten på stålet gör dem enkla att återskärpa. De är härdade med djupkylning vid -80 grader för högsta möjliga hårdhet, till Hårdhetsgrad: 58 HRC. Våra Progrip-knivar rekommenderas för nötkött.
Unigrip
Våra Frosts-knivar med Unigrip är modeller med handtag i polyamid och blad av svenskt rostfritt stål. De är härdade med djupkylning vid -80 grader för högsta hårdhet, till Hårdhetsgrad: 58 HRC. Den höga kvaliteten på stålet gör dem enkla att återskärpa. Våra Unigrip-knivar rekommenderas för fläsk och lamm.
G-Grip
G-grip utgörs av knivar med handtag i polyamid och blad av svenskt rostfritt stål, hårdhet 58 HRC. Den höga kvaliteten på stålet gör dem enkla att återskärpa. Våra G-grip-knivar rekommenderas för nötkött.

G • Skaft av polyamid med microblästrad struktur för optimal friktion.
G1 • Skaft med fingergrepp av polyamid med microblästrad struktur för optimal friktion.
G2WG • Skaft med ett stort fingerskydd och -grepp av polyamid med microblästrad struktur för optimal friktion.
Nyfiken på Frosts?
Vi har en kniv för varje uppgift
Kontakt
Information
Våra produkter
Sociala medier
Handtagsmaterial