Language English User My Account Emblem
Meny Stäng

Slöjd

En del av dig och ditt hantverk
Glädjen i hantverket
Det allra viktigaste när det ska täljas är en skarp kniv, det går inte att komma undan. Istället för att vara en härlig, kreativ upplevelse blir det lätt både irriterat och farligt om kniven är slö. En riktigt bra kniv ger dig helt enkelt de bästa förutsättningarna.
Våra knivar är välkända för sin kvalitet och precision, uppskattade av generationer av slöjdare. Inte minst används de av de skickliga slöjdarna i Nusnäs när de täljer en av våra mest välkända Sverige-symboler: Dalahästen.
Vad skapar du?
Vår tanke
Att tälja kräver koncentration och precision. Med fullt fokus på hur kniven karvar bort flisa för flisa från ämnet kan skapa ett närmast meditativt tillstånd av nuet. När vi skapar våra slöjdknivar använder vi noggrant utvalt laminatstål till bladet. Det är lätt att återskärpa med bryne, så att du aldrig behöver kompromissa med skärpan.
Under själva täljandet är det viktigt att greppet är stadigt, samtidigt som handtaget är flexibelt och möjliggör olika fattningar. Vi använder oljad björk i våra spolformade handtag, då naturmaterialet trä ligger skönt i handen. Vill du dessutom vara riktigt avancerad kan du även tälja några snitt på själva handtaget för att forma det efter just dina preferenser.
Nyfiken?
Här är våra slöjdknivar
Beth Moen
Vår ambassadör Beth Moen är världskänd för sina trähantverk, inte minst för sina vackra snidade skålar.
Jögge Sundqvist
Vår ambassadör Jögge Sundqvist - eller Surolle som han kallas - är hantverkare ut i fingerspetsarna.

Tälja med barn

Ett säkert äventyr
Kontakt
Information
Våra produkter
Sociala medier
Slöjd