Language English User My Account Emblem
Meny Stäng

Morakniv

Tillverkad i Mora sedan 1891
En Morakniv är alltid tillverkad i Mora
Vårt sortiment består idag av ett stort antal knivmodeller, alla tillverkade i Mora under minutiös kontroll. Här finns knivarna för slöjdprojektet, helgmiddagen och friluftsäventyret.
Varje kniv har noggrant utvalda egenskaper för att vara ett så bra verktyg som möjligt i sin optimala miljö. Vi hoppas att du hittar någon som du tycker om, oavsett hur just ditt knivbehov ser ut.
Hantverk
Allt började med hantverksknivarna. Ända sedan starten har vi tillverkat knivar för arbetet, om det så är på gården, bygget eller i snickeriet. Gemensamt för våra knivar inom hantverk är att de levererar högsta kvalitet i alla lägen och är pålitliga verktyg för riktiga proffs.
Outdoor
Krävande fritidsanvändare som gör aktiva val av varumärket och produkter vet att Morakniv står för hög kvalitet, skärpa, lång livslängd och attraktiv design. Givetvis i kombination med känslan av det genuina och äkta, för lika viktigt som funktionen är känslan av en kniv som passar just dig. Bland våra outdoor- och äventyrsknivar finns alltifrån grundläggande modellen Companion till överlevnadsvärstingen Garberg.
Kök
Vi har sedan länge tillverkat kvalitetsknivar för den professionella livsmedelsindustrin under vårt varumärke Frosts. Den erfarenheten och kunskapen har vi tagit med oss in i restaurang- och hemmaköken. Köksknivarna i serien Classic 1891 och våra steak knives utgör såväl vassa som vackra inslag i köksmiljön.
Hitta rätt kniv
Vi har rätt så många olika knivar. Modeller med längre och kortare blad, större och mindre handtag, knivar med olika stål och olika egenskaper. Gemensamt för alla våra knivar är att de är utvecklade för att på bästa tänkbara sätt matcha sitt tilltänkta syfte. Förutom de klassiska knivarna har vi knivar för bygget, hantverket, köket och friluftslivet. Det enda kluriga kan vara att hitta rätt.
Med hjälp av vår Knivväljare kan du komma fram till vilken eller vilka knivar som passar dig allra bäst. Hur vill du använda din kniv? Vet du vilket material du är ute efter? Markera dina önskemål och se vilka knivar som dyker upp. Förhoppningsvis kommer du ett steg närmare din rätta Morakniv.
Vår knivväljare
Hitta en specifik kniv
Hur tänker du använda din Morakniv?
Kontakt
Information
Våra produkter
Sociala medier
Morakniv