Language English User My Account Emblem
Meny Stäng

Scout

En del av dig och ditt äventyr
Alltid redo!
För många innebär Scout-kniven det första mötet med kniven som verktyg. Att sitta och tälja på en barkbåt eller en pinne är för många synonymt med barndomens somrar. Det lilla handtaget och det dubbla fingerskyddet har blivit utmärkande drag för de här färgglada knivarna. Med den i ryggsäcken var och är du alltid redo för en tur i naturen.
I och med att de främst är ämnade för yngre knivanvändare är säkerhetsaspekten självklart av största vikt. Just att handtaget är anpassat för barnens händer, att parerstången hindrar fingrarna från att glida fram på bladet och även den rundade spetsen som hindrar stickskador - är självklarheter när det kommer till en riktig Scout.
Har du en Scout-historia?
Vår tanke
Scout-knivarna utvecklades i början av 1930-talet. När den först såg dagens ljus var den nya platta knivslidan en utmärkande detalj. Den var både enkel att sy och tillverka, vilket gjorde att hela kniven blev kommersiellt gångbar och populär. Under kristiderna i början av 30-talet var knivens storlek extra fördelaktig, liksom det faktum att de vid tiden inte hade någon parerstång - det gjorde dem desto mer lönsamma.
Att knivslidorna var av läder, platta och lätta att sy ihop var ytterligare ett plus ur produktionssynpunkt. Fast sedan den här tiden har Scout-kniven kommit att bli en allt mer uppskattad modell - kanske just för den behändiga storleken och det smidiga platta fodralet.
Nyfiken?
Här är våra Scout-knivar

Tälja med barn

Ett säkert äventyr
Kontakt
Information
Våra produkter
Sociala medier
Scout